Klíma okosan Önnek a szakértőtől...
Telefon: 06-1-666-7050
Hívjon!

Klíma kalkulátor

Klíma kalkulator

Ózon Klíma videó

Klíma videó

Medencefűtés

A kültéri úszómedencék száma az utóbbi években jelentősen megnőtt. Szinte mindegyik medence csapvízzel van megtöltve, melyek teljes szezon alatt történő fűtését napenergiával vagy költséges gáz energia felhasználásával lehet megoldani.

Napkollektoros medencefűtés

A napkollektoros medence fűtés a XXI. század vívmánya. Nyugat-Európában előszeretettel alkalmazták már ez előtt 5-10 évvel is, mivel jóval több állami támogatásban részesültek a lakossági felhasználók, mint hazánkban vagy Kelet-Európában. Ez a technológia, a hazai pályázatok időszakos megnyílásával már Magyarországon is elérhető lett.

napkollektoros medencefűtés

A technikai megvalósítása egy napkollektoros medencefűtésnek viszonylag egyszerű. A medencéhez közeli tetőre vagy földre helyezett vákuumcsöves kollektoron keresztül áramoltatott medence vizet a kollektorokon átjutó hő felmelegíti. Ez a leggyorsabb és legolcsóbb módja a kiépítésnek.

Hőszivattyús medencefűtés

A hőszivattyúval kombinált medence fűtés szintén korunk kiemelkedő technológiai újítása. Előzetes tervezése méretezése és a költségek meghatározása épp oly fontos, mint maga az épített medence gépészetének kialakítása. 

A nyári magas hőmérséklet hatására a levegő-víz hőszivattyú fűtőteljesítménye megnő, ezért a hatékonysága is nagyon jó. Téli fűtésre sajnos nem alkalmasak az alacsony üzemi hőmérséklet miatt.

A tavasztól-őszig használatos medencéknél ez a két megoldás segíthet energiát spórolni és felejthetetlenné tenni a nyári pancsolásokat.

Önnek melyik technológia lesz jobb?

Az Önnek legjobb medencefűtésre van szüksége?

Keressen bennünket, és megtaláljuk a hosszú távon legkedvezőbb megoldást rendelkezésre álló keretéből.

Az Ön neve*:
E-mail címe*:
Telefonszáma:
Tárgy:
Írja meg üzenetét:
Melléklet csatolása:
Kód*:
=

A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki. Munkaidőben 24 órán belül, munkaidőn kívül a következő munkanap délelőttjén visszahívjuk.

         
Ózon Klímatechnika
SzakemberÜgyfeleink mondták

"Családi házunk energia fogyasztásának csökkentése miatt kerestem meg a céget először. Azóta napkollektoros rendszert és hőszivattyút is telepítettek, amivel teljessé tették házunk gépészeti rendszerét."
Papp I., Gödöllő